Turbomam

Turbomam, een aparte naam voor een atelier.  Hoe dit ontstaan is, zal ik uitleggen:

In 2014 wilde ik een nieuwe blog beginnen, daarbij hoort een nieuwe naam. Op het forum van vereniging Sancho,  krijg ik altijd het commentaar dat mijn naaitempo zo hoog ligt.  Sancho heeft deels oorzaak in het ontstaan van mijn passie. Het is een online forum waar kennis en ervaring gedeeld wordt op het gebied van zelfmaakmode. Twee jaar lang ben ik daar zelfs bestuurslid geweest. Nu ben ik actief als lid, bezoek de clubdag en ben vaste deelnemer aan het Clubweekeind in Nunspeet.

Mijn passie voor creatief bezig zijn is met de paplepel ingegoten, mijn moeder bracht ook vele uurtjes door achter het naaimachine. Ik stond naast haar te kijken en mocht aangeven wat ik graag wilde. Haar meetlint, vingerhoedje en knopendoos was mijn speelgoed.

Als puber probeerde ik zelf wat te maken, voornamelijk tasjes en hoedjes. Na de geboorte van oudste dochter ben ik het naaimachine dat ik van mijn moeder kreeg toen ik het huis uit ging meer gaan gebruiken en zo ontstond een nieuwe passie! Dat de dochter ook geen standaard kledingsmaak heeft, versterkte dit nog meer. Probeer maar eens leuke meisjeskleding te vinden die niet roze, maar stoer en groen is….

Als ik eenmaal begonnen ben aan een kledingstuk, dan wil ik het graag snel afmaken. Als je vaak naait, dan ontwikkel je allerlei handigheidjes waardoor alle handelingen in hoog tempo kunnen. Mijn naaimachines staan in de woonkamer, zodat ik snel aan de slag kan gaan. Elke dag naai ik wel, al is het maar 5 minuutjes of 1 naadje. Mijn ‘productie’ is flink, voor de dochters is zeker 50% van alle kleding zelfgemaakt. Mijn beide dochters weten precies wat ze willen en vaak is dat niet in de winkel verkrijgbaar. Zo is de naam Turbomam ontstaan.

Het blog is ondertussen overgegaan in een account op Instagram. Daar ben ik te volgen en post ik zeer regelmatig mijn creatieve projecten. Niet alle kleding wordt op de foto gezet, aangezien de dochters hun nieuwe kleding vaak meteen aan willen. Ze kiezen uit de stoffenkast een lap, geven aan wat ze graag willen en ik ga aan de slag voor ze. Tussendoor komen ze kijken hoe het vordert en als het af is trekken ze het meteen aan. Als ik kleding maak voor speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld hun verjaardag, dan vinden ze het maar wat lastig om te wachten tot ze het aan mogen!

Voor contact en vragen ben ik bereikbaar via de mail: info@turbomam.nl

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s