Naailes

De naailes is een doorlopende cursus en bestaat uit wekelijks 2 uur les in het atelier van Turbomam. Starten kan het gehele jaar door. Tijdens de lessen leer je onder andere:

  • Patronen lezen en overnemen
  • De meest gangbare naaitermen en gebruikte materialen
  • De juiste stof kiezen
  • Patronen uit de stof knippen
  • Leren omgaan met de machine (inrijgen, spoeltjes vullen, juiste steek kiezen)
  • Het in elkaar zetten van een kledingstuk

In het atelier is een diversiteit aan patronen, naai-tijdschriften en boeken aanwezig waar gebruik van gemaakt mag worden. Tijdens de les wordt er koffie en thee geschonken.

Lesprogramma:

Er wordt geen gebruik gemaakt van een vastgesteld lesprogramma. De lessen worden op maat gegeven en iedere cursist werkt op haar eigen tempo, op haar eigen niveau.

Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan de naaimachine, daarom werk je ook op je eigen machine. Zo leer je jouw machine het beste kennen. Kun je met de machine overweg, dan gaan we samen op zoek naar een leuk project om aan te werken. Hierbij kun je denken aan een kledingstuk voor jezelf of je kinderen, maar ook spulletjes voor het interieur zijn leuk om te maken met een naaimachine. Door te doen, leer je steeds meer technieken en kun je steeds moeilijkere projecten maken.

Locatie en lestijden:

De lessen zullen gegeven worden in Noordwijk ZH. Na inschrijving zullen de adresgegevens worden uitgewisseld.

Er is een les  op:

  • Woensdag 20.00 – 22.00 uur
  • Donderdag 20.00 tot 22.00 uur
  • Vrijdag 9.30 tot 11.30 uur

Per les is er plek voor maximaal 5 cursisten. Bij de indeling zal geen rekening gehouden worden met het beheersingsniveau. Iedereen werkt tijdens de les op eigen niveau.

Het nieuwe cursusjaar start op 1september 2017. In de schoolvakantie is er geen les.

Benodigdheden en kosten:

Voor de lessen heb je een naaimachine nodig en de spullen die voor je project nodig hebt. Tijdens de les is ook tijd en aandacht voor de verschillende materialen die bij het naaien horen. Samen bekijken we wat jij wilt leren en wat daar voor nodig is!

De kosten voor de cursus zijn 27,50 euro per maand. De kosten voor het materiaal van je project zijn hier niet bij inbegrepen.

Inschrijven:

Schrijf je in via het onderstaande formulier: